logo

23 Haziran 2023

Kayseri’de Bir İlk “Kadın Kooperatifleri Fuarı”

Kadın kooperatiflerini geliştirmek ve kadınlara teşvik edici ortam sağlamak amacıyla Valimiz Sayın Gökmen Çiçek öncülüğünde kurulan 22 Kadın Koopertifinin katılacağı “Kadın Kooperatifleri Fuarı”, Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda açıldı.

Açılışa Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, eşi Sümeyra Çiçek hanımefendi, Kayseri mil-letvekilleri Hulusi Akar, Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu, Murat Cahit Cıngı, S.Bayar Öz-soy, Mahmut Arıkan, Garnizon Komutanı Hv.Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Jandarma Komutanı Tuğg.Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Kadın Kooperatifleri temsilcileri, Ülkemizin önde gelen sosyal medya içerik üreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Valimiz Sayın Gökmen Çiçek açılışta yapmış olduğu konuşmada, “Bugün Kayseri’nin başarılı kadınları tarafından oluşturulan Kayseri Kadın Kooperatiflerimizin fuarında, başımızı çevirdiğimiz her yönde gördüğümüz stantlarda işte yine kadın girişiminin, kadın başarısının örneklerine şahit oluyoruz. Kadın kooperatiflerimizin kuruluşunda ve bu fuarın düzenlenme-sinde her türlü desteği veren, Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere, milletvekilleri-mize ve emeği geçen bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi

Göreve geldikleri günden itibaren 8 ay gibi kısa bir sürede 22 Kadın Kooperatifini ku-rarak üretir duruma getirdiklerini ifade eden Valimiz Sayın Gökmen Çiçek, “Türk Kadınına yeterli imkân verilirse nasıl çalışır, nasıl bir emekle üretir hepimizin şahitliğinde bunu göste-riyorsunuz. Türk Kadınıyla ne kadar gurur duysak azdır. Kadın Kooperatifleri fuarımızın be-reketli ve kazançlı olmasını diliyorum.” diye konuştu

Konuşmaların ardından imzalanan protokolle birlikte Valimiz Sayın Gökmen Çiçek ve protokol üyeleri, Kadın Kooperatifleri Fuarı’nın açılışını yaparak, stantları gezdiler ve kadın-larımızın el emeği göz nuru ürünleri inceleyerek bilgiler aldılar.

Kayseri il merkezi ve ilçelerinde faaliyet gösteren toplam 22 Kadın Kooperatifi’nin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Kadın Kooperatifleri Fuarı, 25 Haziran 2023 tarihine kadar devam edecek ve bütün vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak.

Share
520 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+10 = ?