logo

29 Kasım 2019

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Develi’de 8.500 Fidan Dağıtımı Yaptı

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Develi’de 8.500 fidan dağıtımı yaptı.
Süne (tarıma zararlı bir böcek) ile mücadele kapsamında Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Develi’de 8.500 fidan dağıtımı yaptı.
8 bin adet akasya ve 500 adet mahlep fidanının muhtarlara dağıtımını yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin “İl Müdürlüğümüzce parazitoitlerin doğal ortamlarının arttırılması amacıyla yapılacak ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Orman Genel Müdürlüğü tarafından ilk etapta 60.000 fidan tahsis edilmiş olup, bu etapta dağıtılacak fidan türleri 50.000 adet Akasya, 9.000 adet İğde ve 1.000 adet Mahlep yer almaktadır.
Bu fidanların dağıtımları süne yoğunluğunun ve kışlak inişlerinin yoğun olduğu İlçelerimiz başta olmak üzere tüm Kayseri’de dikimi yapılacaktır.
Kayseri’mizin en büyük ilçesi olan Develimizde toplamda 8.500 fidan dağıtımını bugün gerçekleştirdik. İnşallah bu ve benzeri projelerin Develimizde hayat bulması için destek vermeye devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.
Etkinliğe katılan Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Temur da böylesi güzel projenin Develi’de hayat bulmasına vesile olduğu için Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin’e teşekkürlerini iletti.

Share
838 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+9 = ?