logo

Gacer Ekmeği Artık Fırınlarda

Artık Gacer Ekmeği Fırınlarda
Epçe Gaceri, Gacer Ekmeği Develi’deki fırınlarda yerini almaya başladı.
Lale Pide fırınında günlük taze taze çıkmakta olan ekmekle ilgili Doğan Özdemir şunları söyedi.
Gacer unu, Köftelik, Pilavlık, dolmalık ve pasta börekte artık gacer tercih ediliyor.
Epçe Mahallesinde (köy) yetişen Gacer buğdayı, zengin lif yapısı nedeniyle kilo aldırmıyor.
Buğday kana yavaş karıştığı için de yağ tutum oranını azaltıyor.
Gacer buğdayından yapılan ekmek, zengin protein içeriği ve tam organik olması ile diger ekmeklere rakip oldu.
Hazmı kolaylaştıran ekmeğin, kilo problemi yaşayanların yeni çaresi oldu.
Develi’nin yalnızca 9 köyünde yetisen “Gacer” buğdayı, genetiği değiştirilmemiş ata soyu olması ve zengin protein ve zengin lif yapısı içerigi ile biliniyor.
Epce Köyü’nde yaşayan Gacer üreticisi Doğan Özdemir, içerigindeki zengin lif yapısı nedeniyle gacerden yapılan hiçbir ürünün kilo aldırmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürüyor.
Ürünün, kana yavaş karışmasından dolayı vücuttaki yağ tutum oranını da azalttığına dikkat çeken Özdemir; Ben çocukluğumdan beri bu ekmekle beslenirim ve kilo almam. Diğer buğdaydan yapılmış ekmeği yediğimde 106 kiloya çıktım ama tekrar gacer ekmeği yemeye başlayınca 86 kiloya düstüm, dedi.
Tanesinin kabuğundan zor sıyrılması nedeniyle 1960’lardan sonra üretimi azalan Gacer buğdayının Develi’deki en büyük üreticisi konumunda olan Özdemir artık bu ekemeği Develi’de Develi Lisesi arkasında bulunan Lale Pide Fırınından temin edilebileceğini söyledi.

Share
6354 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

1+9 = ?