Son Dakika
6. Gidon
Sürüş türüne uygun gidon seçilmelidir. Yol-yarış bisikletlerinde ve dağ bisikletlerinde vücut ağırlığını öne aktarmaya uygun gidonlar seçilir. Şehir bisikletlerinde ise vücut ağırlığı selede olacağından daha geniş, farklı tutuş olanakları sunan konforlu gidon türleri seçilebilir.
Dağ bisikletleri için barent, şehir bisikletleri için ise kelebek gidonlar sürüş konforunu artırmak için önerilebilecek ilk aparatlardır.
7. Tekerlekler ve Jant Seti
Bisikletin performansını en çok etkileyen parçaların başında jant seti gelir. Özellikle yol-yarış ve dağ bisikletlerinde iyi bir jant seti kendini hemen hissettirir. Bununla birlikte hobi kullanıcıları için yeterince nitelikli ekonomik bir jant seti de ihtiyacı karşılayabilir.
Dağ bisikletlerinde jant boyu önemli bir başka seçimi oluşturur. Son zamanlarda giderek yaygınlaşan 650B / 27,5 jant mtb tekerlek boyu bir çok üstünlükleri ile öne çıkarlar.
Lastik seçiminde ise hobi kullanıcıları için önerilebilecek en önemli özellik patlamaya karşı dirençli, patlamayan lastiklerdir.
8. Maşa ve Amortisör
Bu konuda yapılabilecek en büyük yanlışlık, çoğunlukla süpermarket ve beyaz eşya mağazalarında satılmakta olan ve ağırlıklarından öte bir işlevi olmayan ucuz arka amortisörlü bisikletleri satın almak olur. Bunlardan uzak durulmalıdır.
Şehir bisikletlerinde genellikle bir amortisör gereksizdir. Patikalarda pedallamak isteyen hobi kullanıcıları için ise yalnızca ön-amortisörü olan bir dağ bisikleti yeterli olacaktır.
9. Bagaj
Özellikle işe, okula gidip gelmek, çarşı-pazar alış verişi yapmak düşüncesiyle alınan bir bisiklette mutlaka bagaj olmalıdır. Bagaj, eğer kadro üzerinde bağlantı vida yuvaları varsa, sonradan da takılabilir. En azından gelecekte bu amaçlarla da kullanılabileceği düşünülüyorsa bagaj bağlantı vidaları olan bir bisiklet seçmek doğru olacaktır.