Son Dakika
3. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivalinde Gacere Büyük İlgi
Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivalinde Kayseri Üniversitesi Develi Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Programı, Kayseri Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği ve Develi Belediyesinin işbirliğinde Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen şeflere Develimizin endemik bitkilerinden olan Gacer buğdayının, ürünlerinin ve Gacer ekmeğinin tanıtımı yapıldı.
Gastro Afyon 3. Uluslararası Turizm ve Lezzet Festivalinde kazandığı altın ve gümüş madalyalarla Develi’yi en iyi şekilde temsil eden Develi Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Programının Develi Gacerinin tanıtımı yapması Develi’de memnuniyetle karşılandı.
Develi mutfağının en önemli değerlerinden olan, pirinç ve bulgurun en önemli alternatifi olan gacer ülkemizin dört bir yanından gelen aşçılara tanıtılmasıyla Develi Gacerine olan rağbetin artacağını görüyoruz.
Lifli yapısıyla obeziteye karşı mücadelede tercih edilecek ürün olan gacer bitkisinin tanıtmalarından ve bilgi ve becerileriyle güzel dereceler elde eden Aşçılık Programı öğrencilerini ve onları yetiştiren hocaları Osman Güner, Tarık Ertürk ve Sinan Kılıçkaya’yı kutluyoruz.