Son Dakika
Darbeciler planlarına engel olabilecek bürokratları Kazan’dan uzaklaştırmışlar
İşte Onlardan biride Kaymakam Murat Duru
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Yeni Akit gazetesinden Haluk Karakaya’nın haberine göre; FETÖ terör örgütünün 15 Temmuz darbe girişiminde merkez üssü yaptığı Kahraman Kazan İlçesinde aylar öncesinden bürokrasiyi nasıl dizayn ettikleri meydana çıktı.
FETÖ örgütünün kendilerinden olmayan, ilçede darbeye karşı çıkacaklarını düşündükleri idarecilere bürokrasiye ayar yaptıkları ortaya çıktı.
Darbe girişiminde herhangi bir engelle karşılaşmamak için ilçede örgüt üyesi olmayan bürokratları tayin yoluyla ilçeden uzaklaştırmışlar.
İşte karşılaşacakları o engellerden biride Develi ilçe Kaymakamımız Murat Duru.
O zamanın Kazan Kaymakamı Duru darbe girişiminden iki ay öncesi tayin edildiği belirlendi.
Tayin edilen Murat Duru Develi Kaymakamlığına atandı.
Kısa sürede kendisini Develi halkına da sevdiren geçmiştede bu FETÖ terör örgütünden ciddi sıkıntılar yaşayan, hatta müfettiş denetlemelerine maruz kalıp ciddi manevi yaralar almış olan, Kaymakam Duru, başarılı çalışmalarıyla ve terörle mücadelede etkili oluyor.