logo

09 Ağustos 2022

38. ULUSLARARASI ÂŞIK SEYRANİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİNDE MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

38. ULUSLARARASI ÂŞIK SEYRANİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİNDE MUHTEŞEM BAŞLANGIÇ

Develi’nin kültür-sanat etkinliği olan ve bu sene 1-6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenmiş olan 38. Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali birbirinden güzel etkinliklerle ve coşkuyla başladı.

Yöresel Ürünlere İlgi Yoğun Oldu
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ın ev sahipliğinde saat 19.00’da Develi Belediyesi önünden başlayıp etkinlik alanı olan terminal alanına kadarki kortej yürüyüşüne Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, MHP İl Başkanı Adnan İncetoprak, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Ali Çelik, Abdullah Gül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erk Hacıhasanoğlu, TÜRKSOY Daire Başkanı Sancar Mülazımoğlu, ilçe protokolü, ilçe siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve Develililer katıldı.
Yürüyüşün sonunda Yöresel El Ürünleri Standları ve çocuk oyun alanlarının da olduğu etkinlik alanının açılışını yapan protokol daha sonra standları tek tek gezerek ilçemizin yerli ürünleri hakkında bilgiler aldı.
Kortej yürüyüşü ve açılışın ardından festivalin ilk günü birbirinden güzel etkinlik ve konserlere sahne oldu.

Share
690 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ

8+7 = ?