Son Dakika
Duyarlı okuyucularımızdan gelen böylesine önemli konular da bilgi sahibi olmak isteyen tüm okuyucularımıza teşekkür ederim.
Reenkarnasyon ruhun bir bedenden başka bir bedene girmesi demektir. Bu konuyla alakalı internete baktığınız zaman bir çok iddialar var.
Delil olarak bazı insanların geçmişteki hayatlardan bazı şeyleri hatırlamaları, tanımaları bilmeleri gösteriliyor, hatta ve hatta bazı ayetleri kendilerine göre yorum yaparak İslam’da Reenkarnasyonun olduğunu iddaa edenler bile var.
Öncelikle şunu yazmalıyım ki Kur’an-ı Kerime mana verenlerin Ulumu Arabiyyeyi iyi bilmesi lazımdır.
Yani Alet ilmi, arabça edebiyat, itikat ilmi, şerhi akaid, Usulu fıkıh, ilmi tasavvuf, ilmi mantık bunları bilmeden mana vermek Kur’an-ı Kerimi İngilizce’den Türkçe’ye çevirmiş gibi basit olur.
Çünkü bu işin Mecazı Kinayesi, dal bil ibaresi, dal bilişaresi, sebebi nuzulü, zahiri, Batıni gibi bir çok incelikleri vardır.
Biz Müminler önce seviyemizi bilmemiz gerekir.
Reenkarnasyona inandığımız zaman Ehli sünnet inancına ters düşeriz,bir çok ayetleri inkar etmiş oluruz.
Bilhassa ahiretle alakalı, Cennet, cehennemle, imtihanlar, günah sevap gibi bir çok ayetleri yok saymış oluruz.
O kadar çok ayetler varki bu konuyla alakalı hangi birini yazalım (1) . Ayrıca kütübi Sittede bir çok hadisler vardır.
O zaman diyeceksinizki bu kadar insanlar geçmişle alakalı şeyleri nasıl anlatıyorlar.
Unutmayalım ki bu dünyada yalnız insanlar yaşamıyor.
Aynı zamanda cinler yaşıyor, cinlerin hakim olduğu insanlar bazı şeyleri bile bilirler, öyle kimselere İslam’a göre süfli denir.
Süleymana (a.s.) komşu devletin kıraliçesi Belkısın tacı ve tahtı ile cisim olarak saniyede yüzlerce kilometreden huzuruna getirilişini hatırlıyalım.
Onun yanında bu gösterilen iddialar neki..
Birde Reenkarnasyonla ruhun tekamül ettiği iddiası var.
Tasavvuf ilminde ruhun mertebesi 7 dir. Bunlar KALB, RUH, SIR, HAFİ, AHVA, NEFSİ NATIK, NEFSİ KÜL makamlarıdır. RUHUN tekamül etmesi iddia edildiği gibi başka bedene geçmesi gerekmez.
Bu mertebelerin gıdalarını vererek ruh tekamül eder.
Onun yöntemide Rabbimiz hazretlerinin Efalinin, esmasının, Zatının nurundan istifade ile olur. İslam anlayışında BÜTÜN RUHLAR ÖNCEDEN YARATILMIŞTIR..
Dünyaya bir defa imtihan için gelirler. Ahiret hayatına geçerek hesap verirler.
Velhasıl kelam Peygamberimiz (a.s.) ve 1400 senedir gelen bütün Alimler REENKARNASYONUN aksini anlatmışlardır.
KİM bu anlayışa inanırsa bilsinki açık ve net yazıyorm, dinden çıkar.
BENZER HABERLER