Son Dakika
Bir insan hayatı boyunca öğrenmiş olduğu bilgilerin çoğunu kitaplar sayesinde elde etmektedir. Kitaplar bir insanın hayatına şekil veren en önemli kaynaklardır. Kitaplar insanların bilgisini, kültürünü arttıran, onlara yeni bir dünya görüşü kazandıran, düşünce ufkunu açan, boş zamanlarının en iyi şekilde doldurulmasını sağlayan, güzel konuşmayı sağlayan çok etkili ve yararlı bir araçtır.
Kitap okumak neden önemlidir? Çünkü kitap okumak, gelişim, paylaşım ve sürekli öğrenme açısından kıymetli bir araçtır. Kitap okuma alışkanlığı insanın kişilik ve zihin gelişimini sağlayan ve hızlandıran bir alışkanlıktır. Kitap okuyan ve kitap okumayı bir alışkanlık haline getiren kişilerin düşünce yapıları gelişirken aynı zamanda hayal dünyaları da gelişir, kelime hazineleri artar ve belirli bir bilgi birikimine sahip olurlar.
Kitap okuma sevgisi küçük yaşlarda insana kazandırılması gereken yeteneklerin başında gelmektedir. Anne babaların küçük yaşlarda çocuklarını kitap okumaya teşvik etmesi, çocuğunun ileride de kitap okumayı bir alışkanlık haline getirmesini sağlayacaktır. Bunu yapmak için çocuğun yanında kitap okumalı veya çocuk kitap okumaya teşvik edilmelidir. Okumayı çocuklarımıza aşılarken okul hayatının sonrasını düşünerek hareket etmemiz gerekmektedir.
Kitap, bilgi dostudur. Bizi hiç görmediğimiz, hiç gitmediğimiz yerlere götüren kitaplar bizlere hayal bile edemediğimiz dünyaların kapılarını açmaktadır. Ona bir defa alışıldı mı ondan asla vazgeçemeyiz. Kitap okumak oldukça eğlenceli ve kişisel gelişimi arttırıcı bir özelliğe sahip olduğu için elimizden bırakamayız. Her gittiğimiz yere birlikte gitmek zorunda kalırız.
Gelişmiş ülke insanları otobüslerde, trenlerde, gemilerde, duraklarda, parklarda, tatilde buldukları her fırsatta okumayı bir alışkanlık haline getirmişlerdir. Bizler toplum olarak maalesef çok fazla kitap okumayı sevmiyoruz. Bizde okuyan insan sayısı çok azdır ama televizyon izleyen ise çok fazladır. Bu yüzden bizlere pek çok kapının anahtarını sunacak olan kitap okuma alışkanlığını gençlere küçük yaşlarda kazandırmalıyız.
Dünyanın en medeni ülkeleri, en huzurlu ülkeleri, refah seviyesi yüksek ülkeler hep eğitim sayesinde bunu başarmışlardır.
Bilginin gücünü ancak okuyan ve araştıranlar elinde bulundurmaktadır. Bilgi toplumunun temeli kitaplardır. Çünkü onlar bilgi hazineleri ve bilgi depolarıdır. Bilgi, bugün en pahalı bir meta haline gelmiştir. En büyük parayı bilgiyi üretenler almaktadır.
Dünyada hiç bir dost, insana kitaptan daha yakın değildir. Sıkıntımızı unutmak, hayatımıza biraz renk, ışık vermek, daracık dünyamızda bulamadığımız şeyleri yaşamak için tek çaremiz kitaplara sarılmaktır.
Kitap okumak insanın ufkunu açar, hem dinlendirir, hem de bizi bilgilendirir.
Yol arkadaşı, dost, dert ortağı olan kitap insanı özgürleştirir. İnsana bakış açısı kazandırır. Kitap okumak, kitabı sevmekle olur. Kitabı seven insan, gözünü nereye çevirse kitap görmek ister.
Onun için hepimiz kitap okumalıyız. Önemli olan bunu istemektir.
Çünkü kitap sevgisi, sevgilerin en güzelidir. Bu duygu ve düşünceler ışığında kitapları seven ve okuyabilen kişiler olmanız dileğiyle…
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
10 Ağustos 2022 Köşe Yazarları
10 Ağustos 2022 Köşe Yazarları
05 Ağustos 2022 Köşe Yazarları
05 Ağustos 2022 Köşe Yazarları