Son Dakika
İstanbul Develi ve Yöresi Derneğimizde Başkan Necati DEVELİOĞLU Dönemi : ( 25.11.2001 – 09.11.2003)
DÜNYA BİYOLOĞLAR GÜNÜ
DEVELİ’DE KUMAR VE KUMARHANELER-1
İstanbul Develi ve Yöresi Derneğimizde Başkan Muzaffer AKSU Dönemi: (21.04.1996-25.11.2001)
NEDEN PAYLAŞMALIYIZ?
BODRUM HÂKİMİ TÜRKÜSÜ ve Dr. Halil Atılgan
Cıvıklı: Bıçak arasında doğranan kuşbaşı etin, ince kıyılmış, soğan, biber, domatesle mayalı hamurun odun fırınında buluşmasıdır.
*1970 yılından beri hizmet veren İstanbul’un en eski pide salonu Beyazıt’ta; “Develi Pide Salonu” ilkokul arkadaşım Kenan Arıkan’a ait, ustaları merhum Uzun Mustafa (Delak) , Fahrettin Özbek.
*Beyoğlu Ömer Hayyam Kurdela Sokakta, Öz Develi Etli Pide salonu; Hacı Ahmet Beşparmak’a ait. Develi’de İbrahim Samatlı ustanın yanında bu işi öğrenmiş.
*Güngören’de; “Develi Sofrası”, Kasapseyidin evladı Mustafa Ötünç’e ait.
*Ümraniyede; “Doğa Etli Pide Salonu” Muammer Bayraktar’a ait, yine Ümraniye Ihlamurkuyu’da “Develi Cıvıklısı” pide salonu, İsmail Turhan Usta’ya ait.
*Zeytinburnun’da “Develi Lezzet Etli Pide Salonu”, İbrahim Zengin’e ait.
*Bahçelievler’de Kayseri Develi Etli pide Salonu, İbrahim ve Ömer Kaya’ya ait.
*İkitelli Aymakopta “Develi Pide Salonu” Abdullah ve Osman Bakmaz’a ait.
*İkitelli Bağcılar Güngören Sanayi Sitesinde “Erciyes Safran Restoran” Ahmet Bayırsokak’a ait. Yine aynı sitede “Erciyes Develi Pide Salonu” Çetin Seyhun’a, ait.
*Güngören Sanayi Mahallesinde “Develi Pide salonu” Şenol Bülbül’e ait.
*Tuzla’da “Develi Etlipide Salonu” Mehmet Demirci ve Mehmet Karabiber’e ait ,
* Beyazıt, Kadırgada; “Develi Seyrani Pide”, Ramazan Uçdan ve Ömer Tekden’e ait,
*Fatihte hemşehrimiz Bekir Artuğ’un “Selam Et Lokantasını” da unutmamak gerekir.
BEYOĞLU ÖMER HAYYAM’DA BİR LEZZET DURAĞI
Geçen hafta Cumartesi günü Hürriyet Gazetesi yazarı Yozgatlı hemşehrimiz Ahmet Hakan köşesinde İstanbul’da Lezzet duraklarından “Hacı Ahmet Beşpamak’ın Öz Develi Etli Pide salonu’na” gitmiş, çok beğenmiş köşesinde yer vermiş. Hakan’ın işte o yazısı:
AVUKAT Rıza Saka dostum dedi ki; “Develi Cıvıklısı” diye bir pide var ya… işte o pideyi çok şahane bir şekilde yapan merdiven altı, salaş bir yer keşfettim, sen “Develi Pide salonu” seversin böyle keşifleri, gel beraber gidelim.”
-“Hadi gidelim”. Dedim
Tarlabaşında yıkık dökük bir mahalle, Ömer Hayyam Caddesinde dört masalı, önündeki minik bir tabelada”Öz Develi Etli Pide Salonu”yazan küçücük dükkân.
İşin başında 22 yıldır bu işi yapan Hacı Ahmet Beşparmak var.
“Ver bize Develi Develi cıvıklısı” dedik. Tek kelimeyle muhteşemdi. Ardından “saç kavurma “.O da cıvıklıdan muhteşem. En son “tahinli” O hepsinden daha güzel. İddia ediyorum. Sadece üç çeşit yemeğin bulunduğu bu iddiasız lokanta, Türkiyenin en büyük lezzet duraklarından biri…O kadar ki biz hesap öderken, bizim “Ayı Fahri ”hala cıvıklı tıkınıyordu.
Develi yemek kültürünün tanıtımına bu yazısıyla destek olan, Sayın Ahmet Hakan’a Develiler adına teşekkür ederim.
“İSTANBUL’DA LEZZET DURAKLARI ”CIVIKLI”” için 2 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI
14 Nisan 2021 Köşe Yazarları
14 Nisan 2021 Köşe Yazarları
14 Nisan 2021 Köşe Yazarları
09 Nisan 2021 Köşe Yazarları
Sayin Orhan bey Ankaradad epey hemserilerimiz var pide isi yapan onlardanda bahsedersen seviniriz
Orhanbey bizim Develinin unutulmaz lezzetini hergele Hakan… övdüyse helal olsun ona, demekki sadece Develi mizin hakkını inkar edemiyor, baki selamlar Çanakkaleden A.bakmaz