logo

DÜNYA YAKIŞIKLILAR GÜNÜ

Yakışıklı sözü, yaşantımızda sık kullanılan kelimelerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Hem sosyal medyada hem de gündelik yaşantıda kullanılan yakışıklı kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizde yer almaktadır.

Yakışıklı kelimesinin kökeni Türkçedir. Eski Türkçeden yakış veya yağuş, birbirine yaklaşmak, yakın olmak fiilinden dönüştürülmüştür. Yakışıklılık “yaklaşma” ve dolayısıyla “yakınlaşma” ile ilintilidir. Diğer bir ifadeyle Türkçede yak “hoşa gitme”, yaklaşma kökünden gelmektedir.

Kullanım alanı ve kökeni ile önemli kelimelerden biri olan Yakışıklı sözcüğünün TDK sözlüğüne göre1 farklı anlamı bulunmaktadır. Buna göre yakışıklı, (erkek için) uygun yapılı, güzel, gösterişli, alımlı anlamlarına gelmektedir.

Bugün, Dünya genelinde birçok insanın sabırsızca ve dört gözle beklediği özel bir kutlamaktadır. Kutlanan bu gün “Dünya Yakışıklılar Günüdür”. Her yıl 2 Ağustos’ta kutlanan bu özel gün, güzellik ve zarafetin öne çıktığı bir gündür.

Dünya Yakışıklılar Günü, son zamanlarda sık konuşulan konular arasında yerini almıştır. Özellikle sosyal medya üzerinde kısa sürede gündem olmayı başarmıştır. Dünya Yakışıklılar Günü’nün herhangi bir geçmişi bulunmuyor. Eğlence amaçlı ortaya atılan günlerden birisi olduğu tahmin ediliyor. Ancak bugüne birçok sosyal medya fenomenleri ve ünlü isimler katılım gösteriyor. Yerli ve yabancı ünlüler bugüne özel fotoğraflarını paylaşmaya devam ediyor.

Bugünün anlamı, sadece bir estetik güzellik yarışması yapmak değil, erkeklerin duygusal ve ruhsal güzelliklerini de kutlamaktır. Dünya Yakışıklılar Günü, insanların dış görünümlerini değerlendirerek karar vermek yerine, iç güzelliklerine odaklanmayı teşvik etmektir. Şunu unutmayalım, kişisel bakım ve sağlığa özen göstermek, herkesin kendine olan saygısını artırır ve özgüveni güçlendirir. Erkeklerin, sadece kendileri için değil çevreleri için de daha iyi bir örnek olmaları bu özel günün amaçlarından birisidir.

Bu özel gün, her yıl dünya genelinde kişisel bakımına önem veren, kendine güvenli, çekici ve elbette yakışıklı olan erkekleri onurlandırmaktadır. Bu özel gün, ülkemizde de büyük bir coşkuyla karşılanarak kutlanmaktadır.
Bu tür günler genellikle eğlence amaçlı olup, insanları bir araya getirerek keyifli vakit geçirmelerini sağlamak amaçlı düzenlenmektedir. Dolayısıyla, 2 Ağustos’ta “Dünya Yakışıklılar Günü” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanan bu özel gün resmi olarak tanınmamaktadır.
Güzel ve yakışıklılık kelimeleri aynı kavram olup, sadece yakışıklılık kavramı erkek de kullanılmaktadır. Güzel kavramı ise genelde kadınlar için kullanılan bir kavramdır. Yakışıklılık ve güzellik göreceli kavramlardır ve kişiden kişiye değişmektedir.

İç güzellik, dünya üzerinde yaşayan her insanın taşıdığı en değerli hazinedir. Empati, merhamet, sevgi, hoşgörü gibi insanı değerler, gerçek yakışıklığın anahtarıdır. Bir erkeği gerçek anlamda yakışıklı kılan, sadece dış görünüşü değil, aynı zamanda iç dünyasındaki iyilik ve olgunluktur.

Yakışıklı olmak, fiziksel görünümün çekicilik ve estetik açıdan hoş bir şekilde algılanmasıdır. İnsanlar genellikle simetrik yüz hatları, çekici bir vücut yapısı ve bakımlı bir görünümle yakışıklı olarak tanımlanır. Yakışıklı olmak, genetik faktörlerin yanı sıra sağlıklı bir yaşam tarzı, düzenli egzersiz yapma, sağlıklı beslenme ve iyi bir kişisel hijyen gerektirir. Yakışıklı olmak için saç, cilt ve vücut bakımına özen göstermek önemlidir. Ayrıca, doğru giyim tarzı ve pozitif bir duruş sergilemek de yakışıklılığı artırır.

Yakışıklı olmanın sosyal hayata etkisi, kişiden kişiye değişebilir. Genellikle yakışıklı olan kişiler, daha fazla ilgi çekebilir ve sosyal ilişkilerde daha avantajlı olabilir. Diğer insanlar tarafından beğenilme ve çekici bulunma hissi, sosyal hayatta daha olumlu bir deneyim yaşatabilir. Ancak yakışıklılık, kişinin sosyal başarısını veya mutluluğunu garanti etmez.

Unutmayalım ki, gerçek güzellik insanın içindedir ve kalpte saklıdır.

Share
288 Defa Okundu
#

SENDE YORUM YAZ

7+7 = ?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KÖŞE YAZILARI

  • BUGÜN YAŞANANLARIN SEBEBİ

    06 Eylül 2024 Köşe Yazarları

    BUGÜN YAŞANANLARIN SEBEBİ ZALİMLERİN GÜÇLÜ OLMASINDAN MI MÜSLÜMANLARIN DÜNYEVİLEŞMESİNDEN Mİ? Benim yaşım 60 ı geçti. İlk on yılı çıkarırsam kabaca gördüklerim ve bildiklerim; Kıbrıs savaşı, Rusya’nın Afganistan’a saldırısı, İran- Irak savaşı, Irak’ın Kuveyt’ işgali ve ABD ve İngiltere’nin başını çektiği emperyalistlerin Körfez savaşı ve Irak’ı işgal etmeleri, ABD ve müttefiklerinin Afganistan Savaşı, Sırpların Bosna’daki soykırımları, Suriye’de Beşer Esat’ın kendi halkına zulmü, Suudi Arabistan’ın Yemen’e saldırısı, Ermenilerin Karabağ...
  • DÜNYA ERTELEME İLE MÜCADELE GÜNÜ NEDİR?

    06 Eylül 2024 Köşe Yazarları

    Ertelemek, Latince kökenli bir kelime olup, yarına veya ileri bir zamana bırakmak anlamına gelmektedir. Herkes hayatında yapması gereken bir şeyleri ertelemiştir. Bu durum kişiye zaman zaman stres ve gerginlik yaratabilmektedir. Ancak erteleme davranışı sürekli bir tekrar eden tutum haline gelmiş ise ortada ele alınması gereken bir sorun olduğu açıktır. Erteleme davranışı, TDK’de “sonraya bırakmak”, “tehir etmek”, “tecil etmek”, “talik etmek” olarak açıklanmaktadır. Literatürde pek çok tanımı bulunmakla birlikte yaşamın her alanında karşıla...
  • VATAN VE MİLLETİN SELAMETİ BİRLİK RUHUNDADIR

    30 Ağustos 2024 Köşe Yazarları

    Vatan, insan için çok önemli bir kavramdır. Bunun anlamını en iyi bilenler, vatanlarını kaybedenlerdir. TCK’ya göre vatan kelimesi, bir milletin üzerinde egemenlik kurduğu ülke anlamına gelir. Vatan, aynı milli ve manevi değerler uğruna baş koyanların, aynı ideallerle geleceği inşa edenlerin yurdudur. Vatan, uğruna canlarını veren şehitlerin ve kanlarını akıtan gazilerin gelecektekilere bıraktıkları emanetidir. Dinimizde en yüce makam peygamberliktir, ondan sonra ise şehitlik gelir. Peygamberleri Allah (c.c.) seçer ve yetiştirir. Yani çalışı...
  • KERATA NEDİR?

    30 Ağustos 2024 Köşe Yazarları

    Yeni bir dil öğrenirken çoğunlukla karşılaşılan problem, o dilin sözcüklerini öğrenmek ve anlamlarına tam olarak hâkim olmaktır. Dilimizdeki sözcükler zaman zaman bölgesel ve sosyo-ekonomik faktörlere bağlı olarak anlamsal, kullanım alanlarına bağlı olarak da farklılık göstermektedir. Pek çok dilde, bir sözcüğün birden fazla anlamda kullanıldığı durumlar yaygındır. Kerata, dilimizde genellikle araçları veya eşyaları nitelendirmek için kullanılan bir kelime olarak bilinir. Kerata, kullanımı genellikle olumsuz veya alaycı anlamda olan bir sözc...