Son Dakika
Bu yazımda kimse kusura bakmasın, kendimdem, üç aşkımdan sözetmek istiyorum. Yaşamımda çok önemli olan bu aşklardan ilki ailemdir.Bunlar, eşim emekli matematik öğretmeni Nurten, İzmirli olmasına karşın Develi ve Develileri en az benim kadar seven biri. Her zaman ve her koşulda bana destek olmuş, arkamda değil yanımda olmuş, eşsiz biri. Oğlum Gökhan, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümünde araştırma görevlisi, yüksek makine mühendisi. Kızım (gelinim) Gülden, bankacı.Torunum Gökalp, henüz dört yaşında.Dünyalar tatlısı. İşte benim mutlu ailem.
İkinci aşkım, mesleğim. Ben bir kütüphaneciyim. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümünden 1968 yılında mezun oldum.Şimdilerde bölümün adını Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü olarak değiştirmişler. Neyse.1968 yılında fakülteye girdiğim, kitap tozunu yuttuğum zamandan beri meslek sevgisi bir tutkuya dönüştü.Bir taraftan eğitimimi sürdürürken diğer taraftan da kütüphanelerde çalışmalarımı sürdürüyordum. Bugün geriye dönüp baktığımda meslekte çalışma sürem 47 nci yılını doldurmuşum. Unutmadan şunu da belirtmem gerekirse Develi’den yetişenler içinde kütüphanecilik eğitimi gören ilk kişiyim.Bundan da onur duyuyorum. Şu sıralar İzmir Milli Kütüphanesinin Müdürlüğü görevini yürütüyorum. Türkiye’nin Bayezıt Devlet Kütüphanesinden sonra en eski ve en büyük kütüphanesinin. 2012 yılında yüzüncü yaşını kutluyacak İzmir Milli Kütüphanesi. Onun için bazı yazarlar benim için “Bilgi Denizinin Kaptanı” demektedirler. Bu onurlu tanımlama için de kendilerine teşekkür ediyorum. Üniversiteler, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İzmir Milli Kütüphanesinde yürüttüğüm çalışmalarımı bilimsel yöndende desteklemeye çalıştım. Kütüphanecilik ile ilgili yazdığım kitaplar, makaleler, ulusal ve uluslar arası sempozyumlarda sunduğum bildiriler, konferanslar bu ikinci aşkıma elden geldiğince ihanet etmemeye çalıştım, çalışmayı da sürdürüyorum. Meslekdaşlar arasında çalışan en eskilerden biri olduğumdan “duayen” olarak da tanımlamaktadırlar.
Benim üçüncü aşkım ise , doğduğum, ilk ve orta eğitim ve öğrenimimi gördüğüm, havasını kokladığım, suyundan içtiğim, güzel insanların yaşadığı Develi… Bana “Nerelisin “ diye sorduklarında hiç düşünmeden “Develiliyim” diye yanıtlarım. Hatta bazı dostlarım beni birilerine “o Kayserili” diye tanıştırmak isterlerse de bilirler ki benim Develili olduğumu. Kayserili diye israr ettikleri zamanda benim cevabım.hazır. Kayseri bizim ilimiz. Ancak ben Develiliyim. Allah bile Kayseri ile Develi arasına 3916 m. yüksekliğinde Erciyes Dağı’nı koymuş diye de şakalaşırız.
Develi de aşkım demiştim. Her Develili mutlaka Develiyi çok sever.Ama ben birbaşka severim.Oradan çok uzakta İzmir’de yaşamama karşın. Develi’den bir haber alsam, bir dostla konuşsam içim içime sığmaz, mutlu olurum. Develiye ekonomide, sanatta, bilimde, edebiyatta, sanayide, v.b. konularda maddi ve manevi katkı koyan, herkese ama herkese tüm içtenliğimle teşekkür ediyorum. Yaptıkları unutulmaz.
Ama benim Develi aşkım bir başka türlü. Develi’nin edebiyat, tarih, sanat, ekonomi, bilim ve kültürünü tanıtmak, yaymak… Yurtiçinde ve yurt dışında…Bunu birilerinin yapması gerektiğine inandım. Kendime misyon edindim. 1967 yılından beri Develi üzerine araştırmalarımı sürdürüyorum. Adeta iğne ile kuyu kazarcasına. Bu çalışmalar beklide mesleğimdern gelen bir olgu, beklide Develi’ye olan borcumu bir ölçüde ödemenin verdiği bir mutluluk. Nasıl düşünürseniz düşünün bu çalışmalar bende bir hastalığa dönüştü. Sağlığım elverdiğince ve ömrümün yettiğince araştırmalarımı sürdürmek niyetindeyim.Araştırmalarımın hiçbir zaman tam olduğu iddiasında olmadım. Yaptığım çalışmalarla bilim, edebiyat, kültür çevrelerinin dikkatini çekmekti dileğim. Her zaman iyinin de iyisi olacağına düşündüm. Bu inancımla da yeni ve değişik araştırmaların yapıldığını görmek beni mutlu ediyor.. Bu çalışmalarımın sonucunda 1975 yılında başlayan Develi ile ilgili şu araştırmalarım okurlarıyla buluştu. Memleketim Develi (1975), Develi Evleri (2000), Develi Mutfak Kültürü (2004), Develi Fotoğrafları I (2006), Develi Şiirleri Antolojisi (2005), Seyrani Şiirleri Antolojisi (2009), Develili Şair ve Yazarlar (2009). Yakında Develi ile ilgili yeni bir kitabımında okurlarla buluşağını şimdiden söyliyebilirim. .
Çeşitli gazete ve dergilerle, gazeteniz Çağdaş Develi’de haftalık yazılarımla da araştırmalarımı sürdürmekteyim.
Üç aşkımı sizlerle paylaşmak istedim. Sürçü lisan ettimse af ola.
Etiketler: Abdullah Gül » Ahmet Gürlek » Aslı Çimen » Avukatlar » Başbakanlık » Basın tarihi » Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü » Burhan Kuzu » Cihan Çimen » Cihan Haber ajansı » Develi Belediyesi » Develi Kaymakamlığı » Develi Köyleri » Develi Milli Eğitim Müdürlüğü » Develi'de Çocuyk Oyunları » Develide basın » Develili Hayırseverler » Develinin gazetesi Çağdaş Develi Gazetesi » Düğün Davetiyesi Sebat Ofset Matbaacılık » Hakan Demir » İnternet Gazeteciliğinde bir numara Çağdaş Develi Gazetesi » İzmir Milli Kütüphanesi » Kahramanmaraş İlahiyat Fakültesi » Kayseri Şeker Fabrikası » Kayseri Valiliği » Kayseri valisi » Kemal Atik » Mahir Çimen » Matbaacılık Hizmetleri » Mehmet Mankal » Mehmet Örük » Recep Tayyip Erdoğan » Sarı basın kartı Cihan Çimen » Sayfa editörleri » Serhat Dershaneleri develi şubi CİHAN ÇİMEN SARI BASIN KARTI SAHİBİ ÇAĞDAŞ DEVEL » TEAŞ » Yeni Kaymakam görevinde » Yeni Müdr Göreve başladı » Yerel Gazeteler » Yrd. Doç. Dr.Kadir ÖzdamarlarBENZER HABERLER