Son Dakika
Yüksek öğrenim kurumları, bulunduğu yerin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasında önemli rol oynarlar.Burada okuyan öğrenciler, gönüllü birer turizm elçisidirler. Tanıtılmasını sağlarlar. Kafelerinde otururlar sohbet ederler. Marketlerinden, mağazalarından alış veriş yaparlar. Konutlarından faydalınırlar.Sosyal ve kültürel etkinlikleriyle de yörenin gelişmişliğine katkı koyarlar.Yapacakları araştırma ve yayınlarla da bilime katkı sağlarlar…
Develi, 1933 yılında ortaokul, 1957 yılında açılan lisesiyle eğitime önem vermiş, eğitim ve öğrenim oranı bakımından ülkemizin sayılı birkaç ilçesinden biri olmuştur. Okumaya ve öğrenmeye tutkulu olan Develililer, zamanla bütün orta öğrenim kurumlarını açarak eğitim ve öğrenim konusunda büyük bir başarı elde ettiği görülmektedir. Bunu nereden mi anlıyoruz? Okulların çeşitli sınavlarda ve etkinliklerde kazandığı başarılardan… Orta öğrenimden sonra üniversite eğitimini sürdürerek ülkenin çok önemli görevlerini başarıyla yürütmesinden…
Develi’nin eğitimdeki bu başarısı yanında, sanayide de önemli atılımlar yapmıştır.Develi’nin kalkınmasına katkılar sağlamıştı. Ama Develililerin gönlünde yatan arslan, bir üniversite yerleşkesinin kurulmasıydı. Bu hayal, Seyrani Eğitim Vakfı başta olmak üzere, Develi Belediyesi, bürokratlar, sivil toplum örgütleri ve siyasetçilerin çabalarıyla gerçekleşiyordu. Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Yerleşkesi kuruluyordu.Yerleşkenin kurulmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün çabaları çok büyük olmuştur. Yerleşkenin alt yapısı konusunda Develi Belediyesi her zaman destek vermiştir. Vermeyi de sürdürmektedir.Açılan Meslek Yüksek Okulu, Ziraat Fakültesi, Kültür Merkezi , Yurtlar ve diğer yapılar Develiili hayırseverler tarafından yapılarak üniversiteye bağışlanmıştır. Dolayısısiyle bu anlamda da devlete büyük destek olmuşlardır. Hayırseverlerin katkıları artarak çoğalmakta, adeta birbirleriyle yarış etmektedirler…
Develi Seyrani Yerleşkesi her geçen gün noksanlıklarını tamamlayarak gelişmesini sürdürmektedir. Elbette süreç zamanla ilgilidir. Buna en güzel örnek, Ege Üniversitesini gösterebiliriz. Bilindiği gibi Ege Üniversitesi, Egede bir çok ilde fakülte ve yüksek okul açmıştı. Bu yüksek öğrenim kurumları daha sonra o illerdeki üniversitelerin çekirdeğini oluşturarak, birer üniversiteye dönüştü. Ayrıca şu anra İzmir’de sayıları dört devlet ve vakıf üniversitesinin kurulmasında da Ege Üniversitesinin deneyimleri ve destekleri yatar. Erciyes Üniversitesi de aynı sürecten geçtiğini unutmamak gerekir.
Dört yıldan beri eğitimini başarıyla sürdüren Erciyes Üniversitesi Develi Seyrani Ziraat Fakültesi’nde neler oluyor?
Aldığımız duyumlara göre 2011-2012 ders yılında Ziraat Fakültesi’nin öğrenimini Kayseri’de yapacağı şeklindedir. Sözde bazı öğretim üyelerinin öğrencilere Kayseri’de kalacakları yer ayarlamalarını, derslerin de Erciyes Üniversitesi Yerleşkesindeki bazı binalarda yapılacağını söylemişler.Bunun doğru olduğunu pek düşünmüyorum. Kayseri’den gidip-gelen öğretim üyelerinin zaman sıkıntısı ile bu sorun olamaz. Çünkü onbeş yirmi dakikada Kayseri’den Develi’ye ulaşım çok rahat. Anfi, yurt, ve diğer birtakım sıkıntılar var ise bunlarda sorun olmaması gerekir. Zaman sürecinde bunlar da çözülür. Develi Seyrani Yerleşkesinin gelişmesini istemeyenler olabilir mi? Bunu hiç aklıma getirmek istemiyorum.
Bütün bunlar söylenti de olsa; öğrenciler, hayırseverler ve Develi halkı için huzursuzluk yaratmaktadır. Bir an önce bu belirsizliği ortadan kaldırmak üzere Ziraat Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr. Ali İrfan İlbaş ve Erciyes Üniversitesi Rektörünün bir açıklama yapması gerekir. Umarım Ziraat Fakültesi’nin eğitiminin Kayseri yerleşkesine taşınmasının doğru olmadığı yönündedir. Bunu Develililer kaldıramaz. Hayırseverlerin yaptığı yatırımlara ne yanıt verilebilir.
Kolay elde edilmeyen bu fakültenin tekrar kaybedilimesini Develililer göze alamazlar. Söylenti doğruysa, Seyrani Eğitim Vakfı olmak üzere, Develi Belediyesi, sivil toplum örgütleri , Develili siyasetçileri, bürokratlar ve Develi halkı üzerine düşen görevi dün olduğu gibi bugünde en iyi şekilde yapacaklardır. Bu böyle biline.
Etiketler: Abdullah Gül » Ahmet Gürlek » Aslı Çimen » Avukatlar » Başbakanlık » Basın tarihi » Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü » Burhan Kuzu » Çağdaş Develi Gazetesi » Cihan Çimen » Cihan Haber ajansı » Develi Belediyesi » Develi Kaymakamlığı » Develi Köyleri » Develi Milli Eğitim Müdürlüğü » Develi'de Çocuyk Oyunları » Develide basın » Develili Hayırseverler » Develinin gazetesi Çağdaş Develi Gazetesi » Düğün Davetiyesi Sebat Ofset Matbaacılık » Hakan Demir » İzmir Milli Kütüphanesi » Kahramanmaraş İlahiyat Fakültesi » Kayseri Şeker Fabrikası » Kayseri Valiliği » Kayseri valisi » Kemal Atik » Mahir Çimen » Matbaacılık Hizmetleri » Mehmet Mankal » Mehmet Örük » Recep Tayyip Erdoğan » Sarı basın kartı Cihan Çimen » Sayfa editörleri » Serhat Dershaneleri develi şubes » TEAŞ » Yeni Kaymakam görevinde » Yeni Müdr Göreve başladı » Yerel Gazeteler » Yrd. Doç. Dr.Kadir ÖzdamarlarBENZER HABERLER