Son Dakika
İlki bundan yirmi beş yıl önce 1985 yılında yayınlanan albümünün güncelleştirilmiş ikinci baskısı hazırlıkları son aşamasına gelinmiştir. İstanbul’daki Develililer Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin öncülüğünde Ankara,İzmir ve diğer kentlerdeki derneklerin katkı ve işbirliği ile çalışmaların tamamlanması hedeflenmiştir. Albüm bilgi formunun doldurulup fotoğrafları ile birlikte İstanbul dernek merkezine gönderilmesi gerekmektedir. Formlar dernek merkezinin 0 212 5264596 – 0216 5139541 telefonları ile sekreter Emel Hanım’ (0530 4626560) dan sağlanabilecektir.
İki bölümden oluşacak albümün ilk bölümünde Develi’nin tarihi, coğrafyası, kültürü, mutfağı, gelenek ve göreneklerini kapsayan yöresel yaşamı, resim ve fotoğrafları ile tüm detayları anlatılacaktır. Böylece Develi’nin unutulmaya yüz tutmuş özelliklerini genç nesil hemşehrilerimize ve çocuklarımıza bilgilendirerek öğrenmelerine hizmet edilecek, çok değerli bir kaynak eser olacaktır. Bu bölümün hazırlanması benden istenmiştir.Bilindiği gibi ilk baskısının birinci bölümünün metinleri de benim Memleketim Develi adlı eserimden özetlenerek alıntı yapılmıştı. Albümün ikinci basımının birinci bölümünü hazırlamak memleketim Develi adına benim için büyük bir onurdur.
Develi Dışındaki Develililer Albümü’nün Kim Kimdir başlığı altındaki ikinci bölümünde, İstanbul’daki hemşehrilerimizin dışında diğer il ve yörelerdeki Develililerin de albümde yer alması düşünülmektedir. Burda Develi dışında yaşayan Develililerin isimleri, aile lakâpları, kimlerle evli oldukları, çocukları, onların durumu, Develi’den ne zaman geldikleri, ne iş yaptıkları, meslekleri, adres, telefon, kimlik, iş, sosyal bilgileri ile tanıtılmak istenmektedir. Albümde ayrıca Develi’de yaşayan köklü aileleri tanıtmak ve ailelerin fertlerini de koymak istenmektedir. Çok önem verilen bu albüm yayınlandığı zaman tüm hemşehrilerimizin gurur duyacağı, başka yörelerin de örnek alacağı –daha önceden olduğu gibi- ve kıskanacağı bir bir eser olacaktır. Bunun için de hiçbir özveriden kaçınılmayıp titizlikle çalışıldığını gözlemekteyiz. Bu tür çalışmalarda tek ve en önemli sorunun tüm hemşehrilere ulaşmak ve bilgi formlarını elde etmektir. Bunun için de hemen hemen herkesimin üzerlerine düşün görevden kaçınılmaması gerekmektedir. Albümün yayınlandığında hemşehrilerimize ulaşma sıkıntımız ortadan kalkacak, kim nerede, ne konumda ve hangi işle uğraştığı öğrenilecektir. Bunun doğal sonucunda da birbirimimize yaklaşmamış, yardımlaşmamış ve birlik ve beraberliğimizi sürdürmemiz mümkün olacaktır. Öte yandan albümle yöresel kültürümüzü unutmamamız için çok kıymetli bir kaynak olacaktır. Develi Dışındaki Develililer Albümünün 1985 ilk baskısı masamın üzerinde duruyor. O zaman albünü hazırlayan Yücel Suyolcu, Ali Gürleyen, Prof.Dr. Cavit Avcı ve Mehmet Gezeroğlu’nun resimlerine bakıyorum. Aralarında Yücel Suyolcu ve Ali Gürleyen ağabeyler yok şimdi. Allah’tan rahmet diliyorum. Zaman su gibi akıyor. Kimler vardı ilk albümde. Doğannın yasası. Çoğu yok şimdilerde. Onun için bir iz kalsın diyorsanız , destek olmalıyız albüme. Onun için formları bir an önce edinip, doldurup gönderelim İstanbul’daki derneğe, yada Emel Hanıma. Albümün hazırlanmasında özverili çaba gösteren başta Prof.Dr. Cavit Avcı olmak üzere emeği geçen herkese gönülden başarılar, saygılar, sevgiler.
BENZER HABERLER