Son Dakika
ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
Bilindiği gibi 19 Mayıs 1919 da Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı ve milli mücadeleyi başlattığı tarih. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar olan sürecin başlanğıcı olan bu önemli tarihi, her yıl Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. “En büyük umudum gençler” diyen Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkeler ve devrimleri Türk gençliğine emanet etmiştir. Onun ışık saçan meşalesi gelecek kuşaklara elden ele aktarılacaktır. Atatürk İlke ve Devrimlerinin öğrenilip yaşatılmasına her zamandan daha çok gereksinim olduğunu düşünmekteyim.Bu dilek ve inançla, gençlerin, ve Türk Ulusunun Atatürk’ü Anma , Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
DEVELİLİ BİR YAZAR İSMAİL ÇOLAK
İsmail Çolak, genç bir tarihçi yazar.Yazar, Develi’de dünyaya gelmiş. Ankara Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fatültesi Tarih Bölümünden 1992 tarihinde mezun olmuş. Yazı yaşamına 1991 yılında Zaman Gazetesinde başlamış, burada 1995 e kadar yazı dizileri ve makaleler yazmıştır. 1995 tarihinde bu yana çeşitli gazete ve dergilerde 300’e yakın makalesi yayınlanmış.
Araştırmalarını yayınladığı yayın organları olarak Tarih ve Medeniyet Dergisi, Türk Dünyası Tarih Dergisi, Yeni Dünya Dergisi, Anadolu Gençlik Dergisi, Vuslat Dergisi, Gülistan Dergisi , Semerkant Dergisi, Genç Gelişim Dergisi, Lamure Dergisi, Genç Öğrenci Dergisi, İlk Adım Dergisi sayılabilir.
Bunların dışında zaman zaman yazıların yayınlandığı yayın organlarını da şu şekilde sıralanabilir: Eğitim Bilim, Kişiisel Gelişim, Genç Beyin, Diyanet Aylık, Diyanet Avrupa, Keşkül, Kitaplife, Vizyon (Almanya) Dergileri ile Zaman, Vakit ve Yeni Dönem Gazeteleri.
Çolak, makale çalışmalarının yanı sıra 2000 yılında itibaren kitap çalışmalarına da ağırlık vermiştir.Hemşehrisi Süleyman Kocabaş gibi tarih üzerine ürün ler vermektedir. Yapıtlarının konusu olarak daha çok Osmanlı Tarihi, Kültür ve Medeniyet, Yakın Tarihi seçti. Bu çalışmaları arasında özellikle “Yunan İşgalinin Patronu: Zaharoff” ve “Çanakkale’de Kahramanr Mektepliler” adlı kitapları dikkati çekti.
İsmail Çolak’ın Yayınlanmış yapıtları:
1.Abdülhamit’i Yeniden Keşfetmek. İstanbul, Akis Kitap, 2007.
2.Doğu Batı Kavşağında Osmanlı. İstanbul, Okul/Gelenek Yayınları, 2004.
3.Modern Zamanlarda Osmanlıyı Aramak. İsteanbul, Lamuure Yayınları, 2005.
4.Yunan İşgalinin Patronu Zaharoff. İstanbul, Lamure Yayınları, 2005.
5.Vahdettin Hain Mi? İstanbul, Lamure Yayınları, 2005.
6.Çanakkale’nin Kahraman Mekteplileri. İstanbul, Lamure Yayınları, 2006.
7.Yakın Tarih Sisler Ardında. İstanbul, Lamure Yayınları, 2007.
8.Tarihin Gizemli Dolu Sırları. İstanbul, Akis Kitap, 2006.
9.Ölümsüz Şehit Mektupları. İstanbul, Akis Kitap, 2006.
10.Sarıkamış Destanı.Tarihimizin En Beyaz Dramı. İstanbul, Akis Kitap, 2006.
BENZER HABERLER