logo

Siz hiç “Kavun Kebap” yediniz mi?

Osmanlı Devletinde, onur misafirleri, davetler, özel günler ve bayramlarda  özel yemeklerinin pişirildiği saray mutfağında yapılan yemek çeşitleri ve damak tadları  araştırılarak günümüzde Türk Mutfağının zenginliğine yenileri ekleniyor.
Osmanlı mutfağı araştırmacılarından ve özel bir işletmede Şef olarak çalışan Yadigar Gezegen; 2 adet  dolmalık küçük kavun ile yapılacak olan Kavun Kebap için gerekli Malzemeleri şöyle açıkladı; 400 gram kuzu ve dana kıyması, bir kahve fincanı pirinç, orta boy bir adet soğan, bir çorba kaşığı margarin,bir çorba kaşığı tereyağı, 50 gram yani iki çorba kaşığı soyulmuş iç badem, 50 gram yani iki çorba kaşığı soyulmuş iç antep fıstığı, iki çorba kaşığı kuşüzümü, bir çay kaşığı biberiye, 1/4 er bağ maydanoz ve dereotu, bir kahve fincanı içme suyu, bir çay kaşığı tuz’un gerekli olduğunu belirtti. Osmanlı mutfağında ve sarayda hafif ekşimtrak nar lezzeti ile ün salan Kavun kebabın son günlerde yeniden gündeme gelmesi ile ilgili olarak açıklama yapan Gezegen;   günümüzde insanların değişik tad arayışı içerisinde olması bizleri de bu konuda araştırma yapmaya meylettirdi, dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
Share
1.120 Defa Okundu
#

SENDE YORUM YAZ

3+4 = ?