logo

Organik Kuru Kaysı dönemi

Sofralık kayısı dönemi sonrasında bir müddet daha dalında bekletilen kayısılar kurutmalık olarak dalından elle toplanmak suretiyle indiriliyor ve daha sonra temiz Amerikan bezi üzerine tek sıra serilerek güneş altında kurutulmaya bırakılıyor.
Organik olarak kurutulan kayısılar daha sonra badem fındık ve tatlı çekirdek kayısı konularak ya da sade olarak gün kurusu ve yarmaça şeklinde tüketiciye sunuluyor.
İncesu Köyünde Erciyes dağı eteklerinde Sultan dağı Şehitler mevkiinde 500 kayısı ağacı bulunan Ahmet Yücel kayısı üreticiliği sayesinde aile bireyleri ile birlikte kendi iş imkanlarının oluşması yanında 5-10 kişiye de iş imkanı sağladığını belirtti.
Kayısı yetiştiricisi Ahmet Yücel; elde edilen ürünleri ilçemizde açmış olduğu iş yerinde kendisi ve aile bireyleri tarafından kış süresince satışa arz ettiğini belirtti.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
Share
1.128 Defa Okundu
#

SENDE YORUM YAZ

9+1 = ?