logo

BOYDAK ORMANINA KAR KAPLANLARINDAN TAM DESTEK

Çevreci Kaplanlar Hacı Boydak ile Son 20 bin fidanı Toprakla buluşturdu
Kayserili ünlü işadamı  Hacı Boydak, 3,5 yılda 3 milyon lira harcayarak 240 bin fidan, meyve ağacı dikti. Yaban av hayatı için yemlikler, suluklar koydu ve kendi ormanını yaptı. ‘Kıyamet kopacağını bilseniz  ağaç dikin.
Yaş kesen baş keser’ dedi.
Sanayici ve işadamlarına ‘çevreci olun’ çağrısı yaptı.
Kayserili ünlü işadamı  Hacı Boydak, 3,5 yılda 3 milyon lira harcayarak 240 bin fidan, meyve ağacı dikti. Yaban av hayatı için yemlikler, suluklar koydu ve kendi ormanını yaptı. ‘Kıyamet kopacağını bilseniz  ağaç dikin. Yaş kesen baş keser’ dedi. Sanayici ve işadamlarına ‘çevreci olun’ çağrısı yaptı.
Erciyes Kar Kaplanları ile bölgede yürüyüş yaparken, Kayseri türküleri söyledi.  
Eline küreği alıp fidanların  toprağını yumuşattı, çukurlar açtı. Herkes İçin Spor Federasyonuna bağlı Erciyes Kar Kaplanları Spor kulübü üyeleri son  sabah sporlarını, Hacılar Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) Güney bölgesindeki Sesli tepesinde bulunan Hacı Boydak Ormanında gerçekleştirdi. İstikbal Holding yönetim kurulu başkanı Hacı Boydak’ın da katıldığı  40 kişilik grup, OSB girişinden başladıkları sporu Ormanın  zirvesinde tamamladı ve  Dağ evine geldi. Kahvaltı sonrası ellerine  kazma, kürek alan grup Hacı Boydak ile son 20 bin fidanı toprakla buluşturdu.  Sonra  dikili fidanların toprağını yumuşattı, sulama çukurları oluşturdu. Espriler yapıldı, Gesi bağları, Erkilet güzeli gibi türküler söylendi.
Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri Temsilcisi ve Erciyes Kar Kaplanları Spor kulübü  basın sözcüsü Davut Güleç, herkesin bu topraklara borcunu bu tip örnek faaliyetlerle  ödemeye çalışmasını istedi ve işadamı Hacı Boydak’ı  ‘Örnek model ormanı’  nedeniyle kutladı.


Ünlü işadamı Hacı Boydak, spora, çevrede, tanıtımda, kültürel ve sanata faaliyetlerde  model olan Erciyes Kar Kaplanları spor kulübünü başarıları ile yakından izlediğini belirterek, ‘Boydak Ormanı’ hakkında şu bilgileri verdi. “Başlayalı yaklaşık 3,5 yıl oldu.
O günden bu güne 240 bin fidan diktik.
Son 20 binini  birkaç ayda toprakla buluşturduk. Şimdi yukarıya suyu da çıkartıyoruz. İnşallah elektriği de çıkartacağız. Bundan sonra fidanlarımızı damlama sistemiyle daha rahat sulayacağız.
Önümüzdeki yıllarda burası Organizenin akciğeri olacak. Cennet bahçesi gibi bahçe olacak. Buradan tüm sanayicilerimiz yararlanacak. 1 milyon 100 bin metrekare bir alan için 5,5 kilometre çit ile çevirdik. Yaklaşık 12 kilometre yol yaptık. Aşağıdan 120 metreden saniyede 33 litre suyumuzu da çıkardık. Yukarıya basmak için 60 onluk bir  su deposu ve 200 tonluk bir ara depo yaptık.
Böylece ormanımızın her tarafını rahatlıkla sulayacağız. Burası yemyeşil olacak.
Buraya bugüne kadar 3 milyon liranın üzerinde harcama yaptık ama bunlar para pulla ölçülecek bir şey değil. Bu çok güzel bir duygu.
Burada ağaçlarımız her yıl boy atmakta, gelişmekte, büyümekte. Buranın  yazı, baharı, sonbaharı ayrı bir güzel.
Çok güzel oldu burası. Kayserimize  çok güzel hizmet verecek.
Burada yaklaşık 52 değişik iki çeşidi var. Ağırlıklı çam. Çamın değişik türleri var. Karaçam, sarıçam, beyazcam, sedir, köknar, sedir, ıhlamur, dişbudak, akasya gibi değişik ağaç türlerimiz var. Biraz ceviz, badem, vişne, kiraz, şeftali, elma, kayısı gibi meyve ağacı da diktik. Bitkilerden de diktik.
Hatta üzüm bile diktik. Doğada yaşayan  hayvanlar bu meyvelerden istifade edecek.
Burası çok güzel bir orman alanı olacak. Kayserimizdeki diğer ağaçsız alanlara da  diğer  sanayici, işadamlarımızı da örnek olacak. Herkese tavsiye ediyoruz.
Çünkü Peygamber efendimizin hadisi var. ‘Kıyametin kopacağını bilseniz de elinizdeki ağacı dikin’ diyor.
Bizim ağaç dikmemiz, yeşile sahip çıkmamız lazım. Kayseri biliyorsunuz sporda, sanayide, ticarette, turizmde marka oldu.
Çevrede de son 15 yılda bayağı bir ağaç dikimi oldu ama  daha çok ağaç dikilerek tam bir çevreci marka şehir olması lazım.
Orman alanımızın her tarafında kuş yemliklerimiz ve suluklarımız var.
Oradan kekliklerimiz, güvercinlerimiz, serçelerimiz, sığırcık, üveyik kuşlarımızın hepsi geliyorlar yemlerini yiyor, sularını içiyorlar.
Güzel bir şekilde besleniyorlar.  
Aynı zamanda kartallarımız, tilkilerimiz, tavşanlarımız gibi bayağı hayvanda var.
Burada yaşayan bu hayvanları da korumaya çalışıyoruz.
Fidan dikmek çok güzel bir duygu.
Büyüklerimiz ne demiş  ‘yaş kesen baş keser’ demiş. Şimdi bizim ağaç dikmemiz, yetiştirmemiz lazım.
Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamamız lazım. Bu Boydak ormanı ile çocuklarımıza, gençlerimize, ailelere ağaç sevgisini aşılayacağız.”

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
Share
1.211 Defa Okundu
#

SENDE YORUM YAZ

6+1 = ?